Lovundkokken har i flere år arrangert matkurs for både barn og voksne.
Våre mest populære kurs, er sushikurset og hybelmatkurset. Vi utvikler også gjerne nye kurs.

IMG_20180726_183649_921.jpg

Sushikurs

Sushi betyr kokt, marinert ris. På kurset lærer du å vaske, koke og smaksette ris. Den ferskeste laksen fra Nova Sea er med. Du får lære hvordan du kutter både fisken og grønnsakene, og du får lære å lage hvite og svarte makiruller. Etter endt kurs har du forhåpentligvis rulleteknikken inne! Du vil få demonstrert hvordan man skjærer laks eller annen fisk til nigiri, og du vil få prøve å fritere makiruller. De friterte rullene er midt i blinken for dem som i utgangspunktet er skeptisk til rå fisk. Disse prosessene krever litt mer kunnskap enn man skulle tro, og her deler kokken sine beste tips med kursdeltagerne. Til slutt i kurset, skal bitene anrettes, og her får du lære om hva slags topping bør man ha tilgjengelig. Gode sauser, rogn og noe grønt setter prikken over i’en.

Å lage mat sammen, styrker fellesskapsfølelsen. Et sushikurs kan for eksempel passe for en vennegjeng eller en gruppe arbeidskollegaer. Vi avslutter alltid i fellesskap med et koselig måltid og god drikke. Vi har så gode erfaringer med sushikurs, og det er her vi har noen av våre hyggeligste arbeidsdager.

Kurset varer ca 3 timer. Kurset passer for både nybegynnere og viderekommende. Å kunne spise med pinner er ikke noe krav!


131022202_207942927466050_217676196774163659_n.jpg

Hybelmatkurs

Mange skremmes av tanken på å måtte lage mat selv, når man flytter hjemmefra. Vi tror at et repertoar av enkle retter, basert på laks, kan være smart å ha med seg i bagasjen.

Hybelmatkurset starter med at kokken lager tre retter av et utvalg av sesongens råvarer. Eksempelvis kan rettene være laksefiskekaker, pasta med laks og red curry-suppe. Vi baserer oss på laks som hovedråvare. Råvarene skal være rimelige, næringsrike og bærekraftige. Elevene får deretter prøve seg på å lage rettene, veiledet av vår kokk. Vi legger til rette for et sosialt og hyggelig måltid til slutt, der alle får smake på alle rettene. Næringsinnhold, helsemyndighetenes kostholdsråd og det bærekraftige aspektet ved valg av råvarer, diskuteres med elevene underveis. 

Kurset passer for ungdommer, gjerne de som nettopp har, eller snart skal, flytte på hybel.

Kurset varer i 5 timer og passer for en gruppe på inntil 12 elever. For større grupper, kan vi gjennomføre flere kurs. Ta gjerne kontakt for å finne ut av dette.

Vi bidrar med kunnskapene og råvarene. Elevene deltar i oppryddingen. Etter endt kurs vil elevene få utdelt et hefte med oppskrifter og tips, samt forkle eller t-skjorte.