Mange skremmes av tanken på å måtte lage mat selv, når man flytter hjemmefra. Vi tror at et repertoar av enkle retter, basert på laks, kan være smart å ha med seg i bagasjen.
Hybelmatkurset starter med at kokken lager tre retter av et utvalg av sesongens råvarer. Eksempelvis kan rettene være laksefiskekaker, pasta med laks og red curry-suppe. Vi baserer oss på laks som hovedråvare. Råvarene skal være rimelige, næringsrike og bærekraftige. Elevene får deretter prøve seg på å lage rettene, veiledet av vår kokk. Vi legger til rette for et sosialt og hyggelig måltid til slutt, der alle får smake på alle rettene. Næringsinnhold, helsemyndighetenes kostholdsråd og det bærekraftige aspektet ved valg av råvarer, diskuteres med elevene underveis.
Kurset passer for ungdommer, gjerne de som nettopp har, eller snart skal, flytte på hybel.
Kurset varer i 5 timer og passer for en gruppe på inntil 12 elever. For større grupper, kan vi gjennomføre flere kurs. Ta gjerne kontakt for å finne ut av dette.
Vi bidrar med kunnskapene og råvarene. Elevene deltar i oppryddingen. Etter endt kurs vil elevene få utdelt et hefte med oppskrifter og tips, samt forkle eller t-skjorte.